Daar vraag je me wat

Natuureducatie met Wim Phaff

Stel vragen aan Wim 

Bij welke vogel hoort deze veer? Wat voor insect heb ik gevonden in de tuin? Van welk dier is deze schedel? Hoe gaat preparatie in zijn werk? Dat zijn allemaal vragen waar Wim Phaff antwoord op kan geven. Iedere eerste woensdag van de maand kunt u een kijkje nemen bij ‘Daar vraag je me wat’. 

Bezoek een editie

Heeft u iets gevonden in de natuur en wilt u weten wat dit is? Geef u van tevoren op zodat Wim tijd voor u vrij maakt! U krijgt dan een 1 op 1 gesprek met uitleg over uw vondsten. 

Do’s 

  • Foto’s van uitwerpselen, leg deze naast een liniaal zodat de grootte ingeschat kan worden
  • Strandvondsten (recent materiaal)
  • Vondsten uit de landelijke natuur

Dont’s 

  • Geen uitwerpselen (foto’s mag u wel meenemen)
  • Geen strandvondsten van fossiele botten of schelpen

Kom langs!
Daar vraag je me wat zal iedere eerste woensdag van de maand plaatsvinden van 13:00 tot 16:00 uur aan de Baarlandsezandweg 1 te s’ Gravenpolder.
Gratis toegang.

Showroom

In de showroom van Traas Nature Care is veel te zien. U ziet hier diverse opgezette dieren, hout dat aangetast is door houtaantasters zoals de houtworm en het allereerste hoornaarsnest dat in Nederland is verwijderd. Ook zijn er diverse natuurboeken en faunavoorzieningen te koop.

‘Daar vraag je me wat!’ is een leerzame middag voor jong en oud. Leuk voor volwassenen die meer willen weten over taxidermie als ook een stukje natuureducatie voor scholen!

Wie is Wim Phaff

Wim is taxidermist en gespecialiseerd in het prepareren en determineren van dieren, sporen en uitwerpselen. Daarnaast is hij ook nog een groot verteller!

Door het geven van prepareerdemonstraties wordt het vak uit de taboesfeer getild en aandacht gegeven aan de kunst van het prepareren van dieren.

Wim gaat aan de slag met het determineren van insecten, het prepareren en opzetten van dieren en staat hij klaar om vragen van u te beantwoorden.

Heeft u vragen aan Wim Phaff of iets bijzonders gevonden in de natuur? Kom langs tussen 13:00 en 16:00 uur!