Biologische bestrijding faunavoorzieningen

MUSSEN

De huismus is één van de bekendste broedvogels. Toch is deze soort bedreigd, vanwege veranderingen in de woningbouw (zoals de verdwijning van ouderwetse pannendaken) en de verstening van tuinen. De mus staat nu zelfs op de Rode Lijst van de Nederlandse broedvogels. Het is dus juist voor de mus belangrijk dat er nestgelegenheid gecreëerd wordt. Dit kan door het plaatsen van een mussenkast- of til.

Mussen houden van rommeligheid en doen het dan ook vooral goed in rommelige tuinen en andere omgevingen met veel struikgewas. Op het menu van de mus staan insecten, zaden, granen, bloemknoppen en bessen. Vooral in broedtijd, wanneer ze voornamelijk insecten eten, zijn het dus uitstekende natuurlijke bestrijders!

Mussen inzetten bij:

  • Overlast insecten
  • Overlast luizen
  • Overlast spinnen
Insectenbestrijders mussen vogelkasten
Insectenbestrijders mussen

Mussen in uw tuin

Mussen zijn zeer goede insectenbestrijders.

De Nature Care tip voor u:
Koop meerdere nestkasten voor mussen, het zijn namelijk koloniebroeders.
Showroom Traas Nederland

Kom naar onze showroom in ‘s-Gravenpolder!

In onze webshop vindt u nestkasten, bijenhotels en vogelhuisjes. Maar we kunnen ons voorstellen dat u meer gevoel krijgt bij het daadwerkelijk zien van de artikelen. Daarom is het mogelijk om in onze showroom de faunavoorzieningen te bekijken. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, kunt u de artikelen direct afrekenen en meenemen naar huis of uw bedrijf. 

Wist u dat...
Faunatoren Nature Care

Mussen echte ‘cultuurvogels’ zijn en dus leven in menselijke omgevingen?

Mussen vaak zaden eten, maar de jongen gevoed worden met insecten?

Mussenpaartjes levenslang samenblijven?

Onze helden

Insectenbestrijding