Biodiversiteit vergroten

Insectenhotels

Vanwege verstedelijking is er een sprake van een grote afname in nestgelegenheid voor insecten. Vooral wilde bijen kunnen de nodige nesthulp gebruiken. Deze insecten zijn, samen met andere vliegende insectensoorten, verantwoordelijk voor de noodzakelijke bestuiving van vele landbouw- en fruitteeltgewassen.

Wilde bijen en andere insecten

Nesthulp kan geboden worden in de vorm van een insectenhotel. Het insectenhotel biedt nestgelegenheid aan verschillende soorten insecten. Zo hebben naast wilde bijen ook hommels en wespen hier grote baat bij. Daarnaast zijn gaasvliegen, zweefvliegen en diverse keversoorten veel voorkomende hotelgasten.

Vast assortiment en maatwerk

Insectenhotels leveren wij niet alleen uit ons vaste assortiment, maar bouwen wij ook volledig op maat. Zo hebben wij voor onze klanten al verschillende uitvoeringen mogen bouwen en plaatsen, waaronder een insectenhotel met vlinderkasten en een insectenhotel in de vorm van een bloem. Elke vorm en maat is mogelijk!

Interesse in een vrijblijvende offerte voor het bouwen en plaatsen van een insectenhotel op maat? Neem dan contact met ons op!

Nature Care producten

Een greep uit onze insectenhotellen
Wist u dat...

Meer dan de helft van de wilde bijensoorten met uitsterven bedreigd is?

Veel van deze wilde bijensoorten graag gebruik maken van een insectenhotel?

Insectenhotels ook gebruikt worden door o.a. sluipvliegen, solitaire wespen en kevers?