Biodiversiteit vergroten

Insectenhotels

Vanwege verstedelijking is er een sprake van een grote afname in nestgelegenheid voor insecten. Vooral wilde bijen kunnen de nodige nesthulp gebruiken. Deze insecten zijn, samen met andere vliegende insectensoorten, verantwoordelijk voor de noodzakelijke bestuiving van vele landbouw- en fruitteeltgewassen. Daarom worden insectenhotels ook wel bijenhotels genoemd.

Insectenhotel Rotterdam
Faunamuur Bevrijdingsmuseum Zeeland

Wilde bijen en andere insecten

Nesthulp kan geboden worden in de vorm van een insectenhotel of bijenhotel. Het hotel biedt nestgelegenheid aan verschillende soorten insecten. Zo hebben naast wilde bijen ook hommels en wespen hier grote baat bij. Daarnaast zijn gaasvliegen, zweefvliegen en diverse keversoorten veel voorkomende hotelgasten.

Traast tuin Flora Care

Vast assortiment en maatwerk

Insecten- en bijenhotels leveren wij niet alleen uit ons vaste assortiment, maar bouwen we ook volledig op maat. Zo hebben wij voor onze klanten al verschillende uitvoeringen mogen bouwen en plaatsen, waaronder een insectenhotel met vlinderkasten en een insectenhotel in de vorm van een bloem. Elke vorm en maat is mogelijk!

Interesse in een vrijblijvende offerte voor het bouwen en plaatsen van een insectenhotel / bijenhotel op maat? Neem dan contact met ons op!

Insectenhotel op maat

Nature Care producten

Een greep uit onze insectenhotels en bijenhotels
Wist u dat...
Faunatoren Nature Care

Meer dan de helft van de wilde bijensoorten met uitsterven bedreigd is?

Veel van deze wilde bijensoorten graag gebruik maken van een hotel? We noemen dit dan bijenhotels.

Insectenhotels ook gebruikt worden door o.a. sluipvliegen, solitaire wespen en kevers?