Roofvogels

ROOFVOGELS

Ondanks alle goede bouwtechnische weringsmaatregelen kunnen ratten en muizen voorkomen rondom woningen en bedrijfspanden. Om deze overlast aan te pakken kunnen lokdozen of klemmen ingezet worden. Een ecologisch alternatief is het inzetten van roofvogels.

Roofvogels inzetten bij:

  • Overlast knaagdieren
  • Overlast mollen
  • Overlast vogels
  • Overlast insecten

Valken

Valken, zoals de torenvalk en de slechtvalk, jagen graag in open landschappen. De torenvalk is klein van formaat en vooral herkenbaar door het bidden, het vliegend stilstaan in de lucht. Deze behendige vogel pakt zijn prooi vervolgens na een stootvlucht van de grond. Torenvalken broeden graag in nestkasten en vangen doorgaans zo’n drie à vier muizen per dag. De slechtvalk is een grote valk en broedt graag in steden, op hoge gebouwen en torens, en op hoogspanningsmasten boven akkers.

Biologische knaagdierbestrijding
Biologische knaagdierbestrijding

Buizerd

De buizerd is de meest algemene roofvogel in Nederland. Hij komt in grote kleurvariatie voor, van donkerbruin tot bijna wit. Hij jaagt vooral vanaf een zitplaats laag boven de grond. Daarnaast bidt deze roofvogel graag in open gebieden, net als de torenvalk. Een nestgelegenheid in de bossen, gecombineerd met een open vlakte waar veel veldmuizen te vinden zijn, vormt de ideale leefomgeving voor een buizerd.

Roofvogelkasten

Bij de installatie van de Nature Care roofvogelkasten komt vakkennis kijken. Wij adviseren daarom ook altijd om de nestkasten te laten installeren door onze experts. Zij weten als geen ander wat er nodig is om roofvogels te voorzien van een goede faunavoorziening.

Wist u dat...

Torenvalken hun prooi al vanaf 100 meter kunnen spotten?

Een slechtvalk in duikvlucht een snelheid van 350 km/u kan behalen?

Eén buizerd gemiddeld zo’n zes veldmuizen per dag vangt?

Onze helden