Biologische bestrijding vissen

VISSEN

Het uitzetten van de juiste soorten vissen kan de ontwikkeling van met name muggenlarven tegen gaan. Muggen leggen eitjes in stilstaand water. De larven uit deze eitjes ontwikkelen zich daar tot mug. De aanwezigheid van muggen bevordert ook het aantal spinnen in de omgeving, waardoor dit ook weer voor overlast kan zorgen. Het doorbreken van de cyclus in de larvenstadia is uitermate goed te sturen met vissen. De inzet van goudwindezilverwinde, rietvoorns of driedoornige stekelbaarsjes is erg effectief.

Vissen inzetten bij:

  • Overlast muggen
  • Overlast spinnen
  • Overlast alg en wier
Vissen uitzetten roompot
biologische bestrijding vissen

Overmaat aan vissen

Wanneer er sprake is van een overmaat aan vissen kunnen we ook roofvissen uitzetten, uiteraard in de juiste hoeveelheden. De snoek is een Roofvis die hiervoor in aanmerking komt.

Te veel alg en wier

Ook het inzetten van vissen tegen alg en wier is een beproefde methode. Grote planteneters als de graskarper en de sneep doen het goed in ruime waterpartijen.

Vergunningen

Voor het uitzetten in natuurvijvers zijn vergunningen nodig. Sommige vissoorten zijn sowieso beschermd. Bij Traas Nature Care helpen wij u bij de vergunningsprocedure, geven we u graag advies over de te gebruiken soorten, en kunnen we de vissen voor u uitzetten.

Vissen uitzetten Roompot
Vissen uitzetten Roompot
Vissen uitzetten Roompot

Onze helden

Insectenbestrijding
Wist u dat...
Faunatoren Nature Care

Muggen hun larven op het wateroppervlakte afzetten?

Er vissen zijn die deze muggenlarven opeten?

Het bestrijden van muggenlarven ook het aantal spinnen terugdringt?