Biodiversiteit vergroten

Faunatorens

Een faunatoren of faunamuur is een gemetselde of betimmerde voorziening, dat broed- en schuilplek biedt aan vogels, insecten en zoogdieren. Zeker voor overheden en bedrijven uit de recreatiesector kan een faunatoren een grote meerwaarde hebben, omdat de educatieve waarde hoog is. 

Bouw uw eigen vleermuizenverblijf

De vleermuis is een beschermde diersoort. Door nieuwbouw, wegenbouw en de sloop van oude gebrouwen wordt het leefgebied van de vleermuis steeds kleiner. Traas Nature Care kan een vleermuistoren op maat ontwikkelen als alternatieve huisvesting om dit nuttige dier een nieuwe kans te geven!

Vleermuizentoren

De toren wordt gebouwd als kraamkamer en zomerverblijf. Binnenin zijn ruwe platen dicht op elkaar geplaatst, waardoor er kieren ontstaan, waarin vleermuizen kunnen wegkruipen. Aan de voorzijde is de kast open en kunnen vleermuizen in en uit vliegen. 

De vleermuistoren is als landschapselement mooi in te passen in parken en groenstroken, het liefst in de buurt van bomen. Een bos, bomenrij of kanaal vergroot de kans op bewoning.

De vleermuistoren zoals afgebeeld heeft een hoogte van 7 meter, een geweldige toevoeging aan uw landschap!

Wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Faunatoren

Stel uw eigen faunatoren samen

Faunatorens en -muren ontwerpen en bouwen wij, net als insectenhotels, helemaal op maat. Wij houden bij het ontwerpen van de voorziening met verschillende factoren rekening. Zo worden natuurlijke vijanden uiteraard niet op dezelfde locatie ondergebracht. Ook bepaalt de leefomgeving in sterke mate welke voorzieningen geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen bos- en weidedieren. De situatie ter plaatse én de wensen van de klant bepalen uiteindelijk hoe een faunamuur- of toren eruit komt te zien. Wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Een faunatoren kan uit verschillende onderdelen bestaan. Het is mogelijk om hier uw eigen draai aan te geven, afgestemd op uw regio en wensen. Zo kunt u een huisje bieden aan meerdere dieren zoals vleermuizen, gierzwaluwen, mussen, insecten, egels en marters.

Martervoorziening Traas Nature Care
Egelvoorziening
Zwaluw Traas Nature Care
Wist u dat...
Faunatoren Nature Care

Een faunatoren een indrukwekkende manier is om de natuur te ondersteunen?

Er met een faunatoren bewustzijn kan worden gecreëerd over de natuur?

Bij Traas Nature Care wij faunatorens helemaal op maat kunnen bouwen?