Traas logo Nature Care 300px
Biodiversiteit vergroten

Faunatorens

Een faunatoren of faunamuur is een gemetselde of betimmerde voorziening, dat broed- en schuilplek biedt aan vogels, insecten en zoogdieren. Zeker voor overheden en bedrijven uit de recreatiesector kan een faunatoren een grote meerwaarde hebben, omdat de educatieve waarde hoog is. Zo hebben wij voor Camping International in Nieuwvliet een grote faunamuur geplaatst, voorzien van onder andere insectenblokken, vleermuiskasten en informatiepanelen.

Ontwerp op maat

Faunatorens en -muren ontwerpen en bouwen wij, net als insectenhotels, helemaal op maat. Wij houden bij het ontwerpen van de voorziening met verschillende factoren rekening. Zo worden natuurlijke vijanden uiteraard niet op dezelfde locatie ondergebracht. Ook bepaalt de leefomgeving in sterke mate welke voorzieningen geplaatst kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen bos- en weidedieren. De situatie ter plaatse én de wensen van de klant bepalen uiteindelijk hoe een faunamuur- of toren eruit komt te zien.

De vleermuistoren zoals afgebeeld heeft een hoogte van 7 meter, een geweldige toevoeging aan uw landschap!

Wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw eigen faunatoren samen

Een faunatoren kan uit verschillende onderdelen bestaan. Het is mogelijk om hier uw eigen draai aan te geven, afgestemd op uw regio en wensen. Zo kunt u een huisje bieden aan meerdere dieren zoals vleermuizen, gierzwaluwen, mussen, insecten, egels en marters.

Wist u dat...
Faunatoren Nature Care

Een faunatoren een indrukwekkende manier is om de natuur te ondersteunen?

Er met een faunatoren bewustzijn kan worden gecreëerd over de natuur?

Bij Traas Nature Care wij faunatorens helemaal op maat kunnen bouwen?